Stiri

Consultare publica Draft 2-0 Evaluare de Risc pe Lemn Controlat FSC


ghid

WWF Programul Dunare Carpati Romania in calitate de initiator al Grupului de Lucru pentru Elaborarea Evaluarii de Risc pe Lemn Controlat FSC (Forest Stewardship Council), va invita sa trimiteti comentariile dvs. in cadrul consultarii publice referitor la Draftul 2-0 al Evaluarii de Risc pe Lemn Controlat FSC pentru Romania.


Pentru a da posibilitatea tuturor factorilor interesati sa-si exprime punctul de vedere, acesta versiune (Draftul 2-0) este supus consultarii publice pe site-ul Asociatiei pentru Certificare Forestiera timp de 30 de zile. Va rugam trimiteti comentariile dvs. pana cel tarziu la data de 20.09.2012 pe adresa mturtica@wwfdcp.ro sau acf@certificareforestiera.ro.


In Ro procesul este initiat de catre WWF DCP Romania, iar elaborarea Evaluarii de Risc pe Lemn Controlat FSC se face catre un Grup de Lucru format din specialisti din diverse domenii.


Aceasta prima versiune a fost elaborata in cadrul a doua intalniri de lucru de catre specialisti si factori interesati din domeniile economic, social si mediu (vezi lista Grup de Lucru), conform procedurii FSC-PRO-60-002 (V3-0).


Evaluarea de Risc pe Lemn Controlat la nivel national va fi utila tuturor companiilor ce vor dori sa comercializeze produse certificate FSC Mix ce au in componenta lemn controlat, conform standardului FSC-STD-40-005 "Standard FSC pentru evaluarea de catre companie a lemnului controlat FSC ".


Prezentul standard a fost conceput pentru a da companiilor posibilitatea de a evita comercializarea lemnului provenit din exploatari ilegale, lemnului recoltat prin incalcarea drepturilor civile sau cutumiare, lemnului recoltat din arii forestiere in care valorile ridicate de conservare sunt amenintate prin activitatile de management, lemnului provenit din suprafete in care, prin conversie, padurile naturale au fost transformate in plantatii, ori terenul a fost destinat altor utilizari, lemnului provenit din suprafete forestiere in care se planteaza arbori modificati genetic.


Respectatea prezentului standard permite companiilor sa furnizeze Lemn controlat FSC catre companii cu Lant de Custodie certificat FSC in scopul combinarii cu materialul certificat FSC.


In cazul in care aveti sesizari sau reclamatii referitor la continutul Evaluarii de Risc sau modul in care se deruleaza procesul de elaborare a acestuia va puteti adresa facilitatorului procesului recunoscut de catre FSC (Asociatia pentru Certificare Forestiera, in atentia d-lui Marius Turtica, e-mail: acf@certificareforestiera.ro), iar in cazul in care nu sunteti multumit de raspunsul oferit va puteti adresa direct FSC International (In atentia d-nei Karen Steer; e-mail: k.steer@fsc.org)


Contact

Marius Turtica

tel: +40 740 300 616

acf@certificareforestiera.ro

Certificate FSC Romania


harta_cert_small

Harta zonelor de risc si PVRC Romania

harta_risc_small

Ghid PVRC

harta_risc_small