Stiri

Rolul certificarii in cadrul implementarii Regulamentului EUTR


rolul certificarii

Comisia Europeana a publicat un raport despre eficacitatea Regulamentului EUTR pe parcursul celor doi ani de implementare. Raportul confirma faptul ca implementarea EUTR in granitele Europei este limitata si recunoastenevoia unei abordari mai echilibrate.


"Raportul arata ca implementarea EUTR are nevoie de o implicare semnificativ mai mare din partea statelor membre. FSC sprijina apelul pentru o aplicare uniforma a EUTR pe intreg teritoriul european, precum si pentru o recunoastere mai clara a schemelor de certificare, cum ar fi FSC, ca instrumentele de evaluarea riscurilor si reducerea riscurilor impotriva exploatarii ilegale", a comentat John Hontelez, Ofiter Sef Avocatura, FSC International.


Raportul admite ca e dificil sa concluzionam daca Regulamentul EUTR a fost deja eficient in lupta contra taierilor ilegale in interiorul si in afara granitelor Europei, sau daca in realitate prea putine s-au intamplat. Patru tari nu au inceput deloc implementarea EUTR, iar altele au echipe prea mici de implementare.


"FSC este multumit de preluarea de catre Comisie a cererii ei si a multor parti interesate de a considera o dovada a legalitatii evaluarea clara a certificarii. Exista o mare varietate de abordari intre statele membre, cu multe echipe de punere in aplicare care au prea putine resurse pentru a face fata realitatilor problemei. FSC doreste sa lucreze cu Comisia si Statele Membre pentru a clarifica in ce mod certificarea FSC ajuta la cresterea impactului EUTR in lupta contra taierilor ilegale la nivel mondial", specifica Mr. Hontelez.


Evaluarea Comisiei Europene si documentele anexe pot fi gasite aici.

Contributia FSC la evaluare poate fi gasita aici.


John Hontelez


Contact

Marius Turtica

tel: +40 740 300 616

acf@certificareforestiera.ro

Certificate FSC Romania


harta_cert_small

Harta zonelor de risc si PVRC Romania

harta_risc_small

Ghid PVRC

harta_risc_small