Stiri

Invitatie CONSULTARE PUBLICA ASUPRA STANDARDULUI NATIONAL FSC© (FOREST STEWARDSHIP COUNCIL©)


invitatie consultatie

Grupul de Lucru pentru Elaborarea Standardului National FSC© (Forest Stewardship Council©) pentru Management Forestier are placerea sa va invite in data de 28.01.2016, incepand cu orele 10:00, in Aula Universitatii “Transilvania” din Brasov, Sala UI7, la consultarea publica privind Versiunea 1-1 a Standardului National FSC pentru Management Forestier.


Principiile si Criteriile FSC pentru Standardul de Management Forestier acopera la nivel general elementele si regulile unui management corespunzator din punct de vedere ecologic, ce aduce beneficii sociale si care este viabil economic. Respectarea acestor principii reprezinta conditia obtinerii certificatului FSC. Avand in vedere interesul in crestere pentru certificarea padurilor, consideram oportuna adaptarea acestui Standard la nivel national astfel incat sa transpuna in mod real si eficient legislatia nationala, conditiile sociale, economice si de mediu ale tarii noastre in cadrul unui proces participativ prin implicarea in mod adecvat a factorilor interesati si relevanti.


Procesul de adaptare a Standardului pentru Romania (ce vizeaza indicatorii standardului FSC , inclusiv elaborarea de verificatori) presupune o ampla serie de consultari publice. Adaptarea Standardului National este un proces transparent, democratic, ce ofera indeosebi posibilitatea ca toti cei interesati sa-si aduca propria contributie la continutul acestuia.


Odata aprobat, Standardul FSC de Management Forestier pentru Romania va fi utilizat in mod obligatoriu in evaluarile pentru obtinerea certificatului FSC de catre toate organismele de certificare acreditate.


Scopul consultarii publice este acela de a prezenta:

  • Principiile FSC pentru Management Forestier si etapele procesului de adaptare la nivel national ale Standardului
  • Propunerile Grupului de Lucru privind adaptarea Standardului National (V1-1) ca urmare a comentariilor/propunerilor primite in cadrul consultarilor publice

Va rugam sa confirmati prezenta dvs. prin e-mail la adresa: fsc@standardnational.ro in atentia facilitatorului Grupului (Marius Turtica, mobil: 0740 300 616) pana cel tarziu in data de 26.01.2016.


Mai multe informatii despre procesul de Elaborare a Standardului National FSC pentru Management Forestier puteti afla pe site-ul FSC International - www.fsc.org. In Romania, intreg procesul va putea fi urmarit pe site-ul www.standardnational.ro. Pentru detalii privind agenda intalnirii din data de 28.01.2016, descarcati invitatia.


Cu stima,

Grupul de Lucru pentru Elaborarea Standardului National FSC


Contact

Marius Turtica

tel: +40 740 300 616

acf@certificareforestiera.ro

Certificate FSC Romania


harta_cert_small

Harta zonelor de risc si PVRC Romania

harta_risc_small

Ghid PVRC

harta_risc_small