Stiri

Romania - tara cu cea mai mare crestere a numarului de certificate FSC COC din lume


invitatie consultatie

Certificarea managementului forestier reprezinta procesul de evaluare a modului de gospodarire si administrare a unei suprafete forestiere, in raport cu un standard de catre un organism de certificare independent si acreditat.


Certificarea managementului forestier este continuata prin asa numita certificare a “lantului de custodie”, prin care se urmareste sa se elaboreze mecanisme de urmarire a produselor lemnoase sau nelemnoase care provin din padurile certificate, de la sursa pana la consumator (cumparatorul final).


Conform celui mai recent raport la nivel mondial, elaborat de FSC® (Forest Stewardship Council®) - Market Info Pack 2015(vezi raport), Romania se afla pe primul loc in lume in ceea ce priveste cresterea numarului de certificate FSC emise pentru lant de custodie.


In prezent in Romania exista un numar de 345 certificate FSC pentru lant de custodie, emise de 14 organisme de certificare acreditate FSC.


La nivel de management forestier, Romania a avut si aici o crestere semnificativa a suprafetei certificate (FM) - de la 718.432 ha in 2013, la 2.552.563 ha in 2015 (crestere procentuala de 122%), ajungand pe locul 4 in lume pe lista tarilor cu cea mai mare crestere a suprafetei certificate din punct de vedere al valorii procentului de crestere.


Daca se ia in considerare strict suprafata, Romania ocupa si aici primul loc in lume avand in vedere ca peste 1 milion de ha au fost certificate in acest interval.


In Romania, Grupul de Lucru acreditat de FSC International este in plin proces de elaborare a Standardului National FSC (Forest Stewardship Council®) pentru Management Forestier. Mai multe informatii despre proces puteti afla:

  • de pe pagina de internet: www.standardnational.ro (pentru versiunea in limba romana);
  • de pe pagina http://en.standardnational.ro/ (pentru versiunea in limba engleza);
  • va puteti adresa Grupului de Elaborare a Standardului National la urmatoarele date de contact:
    E-mail: fsc@standardnational.ro
    Telefon: +40 740 300 616

Contact

Marius Turtica

tel: +40 740 300 616

acf@certificareforestiera.ro

Certificate FSC Romania


harta_cert_small

Harta zonelor de risc si PVRC Romania

harta_risc_small

Ghid PVRC

harta_risc_small