Stiri

Dezvoltarea si imbunatatirea cadrului de aplicare in Romania a Regulamentului (UE) 995/2010


standard national fscIn data de 22-23 aprilie 2015 a avut loc la Brasov seminarul "Dezvoltarea si imbunatatirea cadrului de aplicare in Romania a Regulamentului (UE) 995/2010", organizat de WWF Romania impreuna cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP).


La aceasta intalnire de lucru au fost prezenti reprezentanti ai autoritatii competente si de control: MMAP, Comisariatelor de Regim Silvic si Cinegetic, Garzii Nationale de Mediu, dar si alti factori interesati din randul RNP - ROMSILVA, Asociatia Administratorilor de Paduri, Federatia Proprietarilor de Paduri Nostrasilva, ASFOR, Organizatiilor de Monitorizare. Asociatia pentru Certificare Forestiera s-a numarat pe parcursul celor doua zile printre participantii la intalnire, fiind reprezentata prin dl. Marius Turtica, Presedintele acesteia.


Obiectivele urmarite ale intalnirii au fost:


  • prezentarea si validarea hartii finale a zonelor de risc (2015);
  • actualizare Ghidului de bune practici pentru operatorii nationali in vederea implementarii corespunzatoare a prevederilor Regulamentului (UE) nr. 995/2010;
  • prezentarea si analiza propunerilor pentru Metodologia de exercitare a atributilor de control
  • consultarea factorilor interesati cu privire la modul de aplicare a Regulamentului

Intalnirea a fost una benefica atat pentru autoritatea competenta cat si pentru cei interesati in mod direct sau indirect de prevederile Reg. 995/2010. In finalul intalnirii participantii la intalnire au ajuns la un consens asupra Metologiei de exercitare a atributiilor de control in ceea ce priveste implementarea mai sus numitului Regulament.


Contact

Marius Turtica

tel: +40 740 300 616

acf@certificareforestiera.ro

Certificate FSC Romania


harta_cert_small

Harta zonelor de risc si PVRC Romania

harta_risc_small

Ghid PVRC

harta_risc_small