Stiri

Ghid de bune practici pentru operatorii nationali in vederea implementarii corespunzatoare a prevederilor Regulamentului (UE) nr. 995/2010


standard national fsc In cadrul protocolului de colaborare nr 866/25-02-2014 semnat intre Departamentul pentru Ape Paduri si Piscicultura si Asociatia WWF Programul Dunare Carpati Romania, a fost elaborat "Ghidul de bune practici pentru operatorii nationali in vederea implementarii corespunzatoare a prevederilor Regulamentului (UE) nr. 995/2010"


apa logo

Prezentul ghid urmareste in principal sa ofere indrumari si clarificari "operatorilor" ( in special pentru situatia in care se plaseaza lemn din Romania) privind aplicarea unui sistem "due diligence" in conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 995 /2010. De asemenea, ofera recomandari de bune practici legate de punerea in aplicare a obligatiilor ce le revin.


wwf logo

Ghidul se adreseaza in primul rand operatorilor care doresc sa-si dezvolte propriul sistem DDS. In cazul in care operatorul opteaza pentru implementarea sistemului DDS instituit de un organism de monitorizare recunoscut de Comisia Europeana, acesta va respecta procedurile de lucru dezvoltate si puse la dispozitie de aceasta.


Ghidul poate fi descarcat accesand urmatorul link. Mai multe detalii referitoare la sistemul due diligence, respectiv implementarea lui si alte clarificari, puteti obtine de la dl. Marius Turtica (e-mail: mturtica@wwfdcp.ro, telefon: 0740 300 616).


Contact

Marius Turtica

tel: +40 740 300 616

acf@certificareforestiera.ro

Certificate FSC Romania


harta_cert_small

Harta zonelor de risc si PVRC Romania

harta_risc_small

Ghid PVRC

harta_risc_small