Stiri

Standardul National FSC (Forest Stewardship Council) pentru Management Forestier in Romania


standard national fsc Procesul de Elaborare a Standardului National din cadrul proiectului WWF - IKEA "Management Forestier Responsabil pentru o Dezvoltare Durabila in Ecoregiunea Dunare - Carpati" este in plina desfasurare. Membrii Grupului de Elaborare a Standardului, specialisti reprezentanti din cele trei camere (economic, social si de mediu), au analizat si elaborat continutul indicatorilor si verificatorilor aferenti primelor trei principii. Primul principiu, avand ca tema obligativitatea respectarii legislatiei, reglementarilor, conventilor si intelegerilor aplicabile la nivel national de catre organizatie, a fost unanim aprobat in cadrul intalnirii Grupului de Elaborare a Standardului, care a avut loc la Brasov, in 25-26.11.2014.


Principiul al doilea face referire la situatia muncitorilor din cadrul organizatiei sub aspectul drepturilor lor. Principiul al treilea, in care se discuta problema populatiilor indigene, conform definitiei din standardul FSC, a fost declarat de catre Grupul de Elaborare a Standardului, neaplicabil in Romania.


Standardul National elaborat de GRUPUL DE ELABORARE A STANDARDULUI FSC© (FOREST STEWARDSHIP COUNCIL) PENTRU MANAGEMENT FORESTIER IN ROMANIA V 1-0, care este in lucru, va fi, la finalul primei versiuni, pus la dispozitia factorilor interesati. In urma comentarilor primite se va face revizuriea lui. Varianta finala va fi trimisa spre aprobare catre FSC, urmand apoi sa intre in vigoare la nivel national


Asociatia WWF Programul Dunare-Carpati Romania a inaintat catre FSC International aplicatia de initiere si acreditare a Grupului de Elaborare a Standardului (GES). Grupul de Lucru pentru Elaborarea Standardului va fi impartit in trei camere: economic, social si de mediu si va fi implicat direct in elaborarea continutului indicatorilor si verificatorilor. Deciziile luate de acest Grup prin vot, vor fi trimise spre instiintare Forumului Consultativ.


Forumul Consultativ cuprinde persoane sau organizatii/institutii ce reprezinta toate domeniile de interese asupra carora Standardul national poate avea un impact.


Standardul pentru management forestier poate fi descarcat de pe site-ul FSC International. Pentru mai multe detalii referitoare la standardele FSC, respectiv procesul de elaborare a Standardului National pentru Management Forestier in Romania, puteti obtine de la dl. Marius Turtica (e-mail: mturtica@wwfdcp.ro, telefon: 0740 300 616).


Contact

Marius Turtica

tel: +40 740 300 616

acf@certificareforestiera.ro

Certificate FSC Romania


harta_cert_small

Harta zonelor de risc si PVRC Romania

harta_risc_small

Ghid PVRC

harta_risc_small