Deosebiri fata de alte sisteme

Fata de sistemul romanesc de cartare functionala a padurilor ia in considerare aspecte mult mai complexe legate de conservarea biodiversitatii in general (inclusiv in afara ariilor protejate declarate)


In comparatie cu sistemele deja existente, acest concept ia in considerare societatea umana cu necesitatile si traditiile ei, considerand omul ca parte din ecosistem. Astazi biodiversitatea inseamna mai mult decat numarul de specii, ingloband atat omul cat si valorile culturale si religioase ale comunitatilor locale (T. Stancioiu 2007).


Identificarea acestor paduri si desemnarea lor ca paduri cu valoare ridicata de conservare se face printr-un proces participativ. Astfel evaluarea si desemnarea se face obligatoriu cu participarea specialistilor in domenii diverse (botanisti, zoologi, silvicultori, sociologi etc.) respectiv consultarea comunitatilor locale si a altor factori interesati direct implicati.


Prin angajamentul voluntar, respectiv medodologia de identificare propusa se confera rapiditate, flexibilitate si eficienta in mentinerea si sporirea VRC


Contact

Marius Turtica

tel: +40 740 300 616

acf@certificareforestiera.ro

Certificate FSC Romania


harta_cert_small

Harta zonelor de risc si PVRC Romania

harta_risc_small

Ghid PVRC

harta_risc_small